Korv med brod

Mat & recept

Svenska krogarna får stjärnor

Michelinstjärnorna fullkomligt regnar över de svenska krogarna och nu har till och med restauranger utanför storstäderna stjärnor. Det går bra nu för svenska restauranger och det finns många orsaker till detta.

Nu har svenska restauranger fler Michelinstjärnor är någonsin, skriver Svenska Dagbladet. Bland annat har restaurangen Fäviken Magasinet tilldelats två stjärnor i år och det är första gången någonsin som en restaurang utanför storstäderna i Norden får en Michelinstjärna. Dessutom fick de svenska krogarna Hotell Borgholm, Daniel Berlin och PM och vänner en varsin stjärna. I och med dessa stjärnor har Sveriges andra kvinna fått en Michelinstjärna.

Bra kockar och utrustning3995476-uteservering-i-storstadsmiljo

Men hur kommer det sig att så många fler krogar belönas med Michelinstjärnor nu än innan? Det finns självklart många faktorer som avgör. En utav dem är att krogarna har bra kockar. De svenska kockarna är så pass bra att de vinner titlar i stora mästerskap och exempelvis fick svenska kocken Tommy Myllymäki ett brons i kock-VM förra året, skriver Aftonbladet. Ytterligare en anledning till att de svenska restaurangerna är så bra är att de har rätt köksutrustning till restaurangen och använder sina redskap på allra bästa sätt.

Använder bra råvaror

Den kanske största anledningen av alla till att de svenska restaurangerna är så bra är dock att vi i Sverige har så bra råvaror. De senaste åren har kunskapen bland både konsumenter och kockar om vikten av bra råvaror ökat.

”Säkra och goda råvaror är något som Sveriges bönder har lång erfarenhet av att erbjuda och svenska livsmedel produceras med några av världens strängaste regler vad gäller hänsyn till djur och miljö.” Läs mer.