Korv med brod

Mat & recept

Så funkar Isodieten

Varje år dyker det upp trender inom både träning och hälsa, vilket ibland gör det svårt för oss  att hålla reda på alla nya råd och rön där ute. För när det kommer till just mat och hälsosamma dieter så är det en djungel där ute.

Det räcker med att besöka bokhandelns hälsoavdelning så får man nästan hjärnsläpp. Man får inte äta ditten man får inte äta datten. Man ska utesluta det eller ska utesluta det där. Uppmaningarna är många och förvirringen ibland stor.

Faktum är att i tillstånd som dessa så finns det egentligen bara en sak man kan göra, det vill säga att gå “back to basics”. Sen när blev det här med att banta och gå ner i vikt något man kunde lura sig till. Det finns ju inga genvägar till en smal och hälsosam kropp. Något som vi nog alla vet innerst inne.

Och jsut därför så tror jag många av oss välkomnar den nya så kallade Isodieten. En diet som helt enkelt tillåter idag att äta allting, fast med måtta. Riktlinjer som ju egentligen är ganska så kloka om man ska orka banta under en lång period. Rådet “att äta mindre och röra på sig mer” kommer alltid att vara det rätta. Det är alltså inte konstigt att allt fler googlar på “Isodieten recept” i hopp om att hitta massa spännande hoc läckra recept. Helt plötsligt så får man nu äta lite av allt fast med måtta.

Här kommer några andra exempel på bantningsmetoder som också är mycket populära:

  • GI metoden – En klassiker när det kommer till en lågkolhydratsdiet
  • Viktväktarna – Metoden vi nog alla känner till där man räknar sk “points” och kalorier
  • Atkins – Protein- och fettdieten som tillåter dig äta feta såser och smör. Men inga kolhydrater.