Korv med brod

Mat & recept

Matjätte byter ut sin egen matkasse

Hemköp, som är ägt av Axfood, byter ut sin egen matkasse mot Middagsfrids variant. Detta eftersom Axfood köpt upp middagsfrid och vill satsa på en större lösning för färdigplanerade middagskassar som levereras hem till folk. 

Det har länge varit krig på marknaden mellan matföretagen online, ett exempel på det som vi tidigare skrivit om är matföretagen med appar som bråkar om kunderna. Men nu ska det handla om konkurrensen mellan matkasseföretag, och vad sådan konkurrens kan leda till.

En naturlig utveckling för Axfood

Axfood, som äger Hemköp menar på att det var en naturlig utveckling för dem att köpa upp Middagsfrid, som är ett matkasseföretag för färdiga middagslösningar. Resultatet av detta blev att de nu skrotar sin egen matkasse och ersätter den med lösningen som middagsfrid erbjuder. Det är sådant som kan ske när konkurrensen på marknaden är stor och detta kan komma att gynna Axfood mycket. Att slå ihop två tidigare konkurrenter kan leda till en förbättring, både för kund och företag. Hemköp har meddelat sina kunder att de kommer att leverera en matkasse med samma höga kvalitet, men att utbudet kommer att vara större, och i början lockas kunderna med 20 procents rabatt för att testa på tjänsten. Det återstår att se om det var en klok investering att slå samman hemköp och Middagsfrid på det sättet.

”Middagsfrid var den första spelaren på marknaden som tog sig an det i dag populära konceptet med att leverera matkassar med recept till dörren. Under 2016 omsatte bolaget 75 miljoner kronor, skriver Breakit i en artikel.