Korv med brod

Mat & recept

Mat och hotellupplevelse i Malmö

Besök staden där både Maten är en upplevelse men också hotellen. Malmö har under åren blivit allt mer populärt och nu toppar även staden listor på heta turistdestinationer. Maten är allt från lyx till snabbmat, och mattraditionerna kommer från hela världen.

Ta med familjen, din käresta eller varför inte din kompis på en härlig vistelse i Malmö. En vattennära stad med massor av kulinariska lockelser och härliga hotell. Kanske vill du bo på ett hotell i västra hamnen Malmö? Det är en trendig stadsdel vid vattnet med utsikt över Turning Torso bland annat.

Tre besöksvärda malmörestauranger tävlar om pris

Om du kommit till Malmö för att uppleva riktigt bra mat, så tänker du sannerligen rätt. Det finns riktigt bra krogar i staden, och det satsas stort på det kulinariska. Det märks inte minst i och med att tre stycken malmökrogar är med och tävlar om att bli årets skånska krog. Det är Vollmers, Daniel Berlin Krog och Villa Strandvägen är det som tävlar och i januari delas priset, ut, skriver Sydsvenskan i en artikel. Men det är även andra malmökrogar med i nomineringarna, som är väl värda ett besök.

National Geographic prisar Malmö

När National Geographic lyfter fram Malmö som ett av 21 heta resmål i världen, då vet man att det är på riktigt. På plats nummer 8 hamnar Malmö, skriver Expressen, där man tipsar om det globala smörgåsbord som kommer av stadens krogsatsning och breda restaurangutbud med mat från olika kulturer. Det tillhandahålls både snabbmat och lyxmat på Malmös restauranger, det finns alltså något som passar alla. Kanske är det nog många som kanske lockas av att åka till Malmö, just eftersom en av världens mest berömda fotbollsspelare kommer därifrån. Nämligen självaste Zlatan!

Malmötips från flygbolaget SAS