Korv med brod

Mat & recept

Hur ser en nyttig lunch ut?

Hur ser egentlig en nyttig GI lunch ut? Detta är en fråga som många ställer sig och kanske är det en av de mest vanliga frågorna som råder inom hälso- och dietvärlden. Allt fler har helt enkelt insett hur viktigt det är med att ta han dom sin hälsa och sitt välmående. Ned följer några lätta och användbara tips man kan ha med sig i vardagen för att leva lite mer nyttigt.

Så hur ser då en perfekt lunch ut för den som vill vara nyttig och hälsosam? Svaret är väl knappast svart eller vitt, men faktum är att det finns en hel del bra tips som man kan använda sig utav dagligen. Att ha med sig en egengjord lunchlåda är kort och gott det bäst alternativet när det kommer till lunch och att gå ner i vikt. På sätt sparar man liten bra mycket pengar, men även massa onödiga kalorier som man hellre lägger på annat.

Faktum är att om man lagar sin egen matlåda så kan man fylla den med massa goda saker och livsmedel som man faktiskt blir ordentligt mätt på, istället för att äta en dyr lunch som varken mättar eller innehåller bra näringsämnen. Då talar vi bland annat om bra fetter, protein som mättar och massa goda grönsaker som innehåller massa bra vitaminer för kroppens hälsa.

A och O för en bra lunch är alltså alltid att fylla den med hälften så mycket grönsaker som du själv gillar, sen lägger du till en tredjedel med bra proteiner som kyckling, keso, linser eller någon bra fisk. Glöm inte att lägga till lite goda fetter som avokado, omega-3 eller lite nötter. Lycka till med dina framtida lunchlådor!