Korv med brod

Mat & recept

Höstens härliga mat

Varje årstid har precis som olika väder olika typer av maträtter som hör ihop med dem. Och vilken årstid som har den godaste maten enligt en själv bestämmer man såklart på egen hand, för alla är vi olika. Vissa älskar sommarens lätta sallader, grillade mat och picknickar, medan andra inte direkt är ledsna över att hösten gör entré. Visst, grillar är gott, men till slut så är det inte lika roligt längre. Känner du igen dig? Då är du säkert en av dem som njuter av höst- och vintermat i detta nu. Och det gör du helt rätt i, det kan vara så otroligt gott. Men för den som saknar inspiration på hösten och inte riktigt köper hela argumentet med att höst och vinter bjuder på massor av härlig mat, låt oss ta upp några punkter fullspäckade med höstliga läckerheter!

  • Ingenting passar så bra på hösten som ett riktigt långt långkok med en riktigt mustig gryta. Det som är bra med en sådan gryta är att man kan i precis vad man själv vill och tycker om. Vissa föredrar kyckling medan andra vill ha oxkött som får koka så länge att det nästan faller isär, medan andra vill ha vegetariskt. Oavsett vad så kommer man få en otroligt härlig gryta som gör så att det inte spelar någon roll att det regnar ute. Dessutom kan man handla hem ingredienserna på nätet så man slipper ge sig ut i rusket!
  • Vem älskar inte svamp? När hösten gör entré så gör även svampplockarna det, och ger sig ut i skogen med gummistövlar och en flätad korg i högsta hugg. Och förhoppningsvis så kommer man hem med massor av svamp, och då kantareller särskilt! En delikatess som älskas av otroligt många förgyller verkligen höst och vinter, och passar på mackan såväl som i grytan eller i en pastarätt. Kanske med ett gott glas rött vin till? Gud så härligt!
  • På sommaren brukar man inte äta soppa så ofta, men när det blir lite kallare ute är det många som föredrar något riktigt varmt i magen. Dessutom finns det oändligt många olika recept på soppor med allt ifrån sådana som tar tio minuter att slänga ihop, som till exempel spenatsoppa, medan andra kan låta sin soppa koka otroligt länge. Oavsett hur man gör blir det väldigt värmande och gott!