Korv med brod

Mat & recept

Göteborg: landets bästa matstad

Det finns många anledningar till att säga att man älskar Göteborg, men att svara på frågan om varför just Göteborg är Sveriges bästa stad är det få som kan – men egentligen är det enkelt: Göteborg är Sveriges bästa stad för att Göteborg är landets bästa matstad.

fiskar-matSugen på en riktigt god middag? Då är det bara att klicka in på hotellgoteborg.info och sedan boka valfri resväg för att ta dig till Sveriges bästa matstad: Göteborg. I alla fall om du frågar en göteborgare, men visst kan de ha lite rätt i sitt påstående i alla fall. Många av landets bästa kockar är ju faktiskt göteborgare och det är i Göteborg som många av deras stjärnkrogar finns. I till exempel Expressen listar man en rad olika tips på både mat och roliga sevärdheter i staden – och visst är det matplatserna som tar överhanden just i denna stad.

Även företagen gillar Göteborg

Inte bara är det turisterna som lockas till Göteborg på grund av dess rika matkultur, även företagen gör det. Något som till exempel Dagens Handel skriver om är hur matvarukedjan Citygross är taggade på att erövra staden, och anledningen? Göteborgs rika fisk- och skaldjurskultur. Från matkedjans sida är nämligen fisk-disken något man vill utöka, och vilken plats i landet ska man göra detta på om inte i Göteborg? Men något för både konsument och fiskförsäljare bör tänka på är huruvida vilken fisk och räka man ska köpa i Göteborg – och det kan man se på Världsnaturens fisklista som visar vilka fiskar som är rödlistade eller ej. Dessutom finns denna numera som nedladdningsbar app för den konsument som vill bli mer medveten om och även bidra till ett hållbart fiske och vattenbruk genom att göra medvetet val vid köp av just fisk och skaldjur, skriver Göteborgs Posten.

Fakta om hållbart fiske från WWF