Korv med brod

Mat & recept

Ge bort ätbar present

Den som verkligen vill ge bort något som alla uppskattar och tycker om, bör satsa på en ätbar present. Vare sig det gäller en julklapp, födelsedagspresent eller gå-bort-gåva passar det att ge bort något gott.

En av de bästa presenterna att ge bort är en ätbar present, skriver man i Aftonbladet. Oavsett om det handlar om att laga presenten själv eller köpa den är det alltså perfekt att ge. Den här mattrenden har länge funnits i USA men nu har den alltså kommit till Sverige. Trendspanare säger att just den här mattrenden är så het eftersom vi tycker om att skryta med att vi har gott om tid att göra våra egna presenter och en ätbar present visar även att man verkligen tänkt noga över vad mottagaren kan tycka är gott.

Ätbart passar alla2345469-heart-shaped-shortbread-cookie

Att ge bort en ätbar present, till exempel i form av en födelsedagspresent från godisboxen.se, kan också lösa problemet med att ge en present till en som redan har allt. De flesta måste ju hålla med om att man inte kan få för mycket av choklad och godsaker. Ätbara presenter är också perfekta för att undvika den prylhets som finns, speciellt i juletider. Ofta känns det som att man bara köper en pryl för köpandets skull på julen och att man bara tar något för att kunna ge julklappar till alla som ger en själv julklappar. Men en ätbar present känns lite mer genuin och kärleksfull. Läs mer.

Olika ätbara presenter

Om man har tid och lust kan man alltså baka eller laga en present själv. Och i Metro får man massor av tips på goda ätbara julklappar som man kan göra nu till jul och ge bort till familj, vänner och bekanta. Det som är extra bra med att ge bort något ätbart i jul är att man faktiskt kan få äta det man själv gett bort på julaftonskvällen framför en mysig brasa. Några exempel på olika ätbara klappar som föreslås i artikeln är:

  • Julig nötblandning
  • Saffransdoftande bröd
  • Hallon och vinbärssylt
  • Päronchutney
  • Annes grötblandning