Korv med brod

Mat & recept

Fixa en imponerande hemmabar!

pexels-photo-112571-largeMånga drömmer om att fixa en komplett bar i hemmet. Ingredienserna till de godaste drinkarna, drinklista, smakfulla viner, rätt inredning och utrustning samt passade möblemang är några saker som behövs för att få till den där imponerande baren till hösten och vinterns fester.

Vad är inte roligare än att ha mycket tillställningar och fester under höst och vinter, med sina nära och kära? Inte mycket. Här följer du tips på hur du får till en komplett och imponerande bar i hemmet, allt för att de roligaste festerna ska kunna äga rum.

Inredning och utrustning i baren

För det första så gäller det att ha en liten del hemma som man kan tänka sig att avvara till bardel. Antingen så snickrar man ihop en egen bardisk, det behöver egentligen inte vara så svårt, eller så köper man en på exempelvis Ikea. Vill man bygga en egen är det enkelt att fästa en bordsskiva högt över låga skåp eller luckor. Helt plötsligt finns en enkel bardisk med förvaring. Satsa på ett par sköna barstolar och var inte rädd för att gå loss med olika inredningsdetaljer, en bar ska inte vara steril, utan lättsam, livfull och hemtrevlig. Har man ett vitrinskåp så funkar detta utmärkt att ha i en barhörna, eftersom det rymmer mycket flaskor och glas, och dessutom är det väldigt snyggt. Införskaffa ett litet kylskåp eller varför inte en frysbox, där is kan förvaras och glas och flaskor snabbt kylas. Det är även viktigt att ha rätt typ av utrustning i baren, det behövs vinkaraffer, shakers för drinkar, en trevlig bricka, snygga glas, ishinkar och andra tillbehör för att få till rätt känsla och kunna servera dryck som smakar magi. Kolla in http://www.vinbutiken.nu/ för att hitta det du söker och behöver till hemmabaren.

Att bjuda på i barenpexels-photo-24422-large

När all inredning och utrustning för baren är klar gäller det att börja fundera över vad man kan tänka sig att servera. Det behöver inte betyda att man ska ha ett oändligt utbud i sin lilla hemmabar, tvärtom. Det bästa är att ha ett ganska litet utbud med de bästa grejerna, som man i sin tur kan göra mycket av. I Svenska Dagbladet tipsas det om viner med klös och mycket syra, något som passar alldeles utmärkt under hösten och vintern. Välj endast viner som du tycker om, men var inte rädd för att testa nytt. När det gäller drinkar så är det alltid roligt att ha en liten drinklista i sin bar, varför inte ha med de trendigaste drinkarna. Skriv ihop en enkel med smaskiga favoriter på datorn och printa i ett par kopior och förvara i baren. Handla spritsorter och alkoholfritt att blanda med utefter det.

Dra till med en sjujäkla fest när baren är klar

När allt är klart och baren är fylld så är det fritt fram att dra till med en riktig fest! Servera en enkel meny med tilltugg och plockmat, planera och handla allt i förväg för att få dig själv en lugn stund innan gästerna kommer, för tips kring hur man kan planera en bra fest, klicka här.