Korv med brod

Mat & recept

Fira farsdag med favoritmiddag

Den 13 november är det fars dag och det är klart att du ska fira din pappa med pompa och ståt! Hur gör man det på bästa sätt? Det behöver egentligen inte vara så komplicerat, bjud på en schysst middag och gott och dricka till, och ge honom kanske en present eller två. Han kommer garanterat att bli mycket glad över uppvaktningen. 

Tidigare inlägg har handlat om hur man kan tänka inför en middagsdejt, och det tänket ska du ta med dig nu. Det är nämligen dags att fira pappa med en riktigt schysst middag. Glöm inte bort pappa nu den 13 november, det behöver inte vara så svårt att fira sin pappa!

matServera favoritmaten

När man ska fira farsdag så kan det vara charmigt att tänka till lite extra. Har pappa någon speciell favoriträtt eller var det något som han frekvent lagade till dig när du var barn som du verkligen vet att han tycker om? Överraska pappa med att laga hans favoriträtt. Servera ett passande vin till om han gillar vin, annars funkar öl eller alkoholfritt lika bra att skåla i. Duka med fint porslin och trevliga glas och tänd massor av ljus i höstmörkret. Om ni sedan ska gå på bio eller om du ger honom någon annan typ av present är trevligt, men tänk på att det viktigaste är att ni umgås och att du verkligen visar uppskattning för att din pappa är just din pappa. Det behöver inte kosta skjortan att fira sin pappa på fars dag.

Fars dag inte lika populärt

Ännu en anledning till att fira pappa lite extra är att många tycker att mors dag är viktigare än fars dag, vilket nu bör motbevisas. I en artikel från DN kan man läsa om att mors dag är mer poppis och att fars dag två steg efter. 

”Mors dag är den sjätte viktigaste högtiden för handeln efter jul, påsk, midsommar, nyår och alla hjärtans dag uppger 500 svenska handlare i en undersökning från Svensk Handel. Fars dag hamnar på åttonde plats efter allhelgona.”