Korv med brod

Mat & recept

Bli kungen i köket

Ett bra tips är att köpa upp dig på ett gäng bra kokböcker, eller så kanske det är roligare att börja prenumerera på bra mattidningar där du kan få de bästa och senaste recepten och läsa bra artiklar och intervjuer som sporrar till att kavla upp ärmarna i köket. Gå in på www.rabattkode24.no för att få rabatter på tidningar och med det å mer pengar att köpa goda ingredienser för.

Viktigt med bra råvaror

Tänk på att bra råvaror är A och O när det kommer till matlagning.

”Få går in i en telebutik och frågar bara efter den billigaste mobiltelefonen, men när det gäller mat så är det billigast som vinner. Konstigt nog. Kom ihåg att du som konsument har makten. Större makt än du tror. De produkter vi inte vill ha, kommer livsmedelsindustrin inte att producera.” (läs mer här)

Detta säger journalisten och matförfattaren Mats-Eric Nilsson och menar på att vi måste tänka mer på vad vi köper och att om vi alla börjar handla ekologiskt så kommer det bli en större efterfrågan och vi kommer med det få in bättre produkter i butikerna. Det är viktigare än vad vi tror att tänka på matkvalitén. Genom att d läser på och intresserad dig för köket och vad vi kan laga för spännande mat så kommer du med det även vilja köpa bättre råvaror och tänka mer säsongsanpassad för att även vara en miljövän.

Det är lätt att bli kung i köket bara vi anstränger oss lite och gör vårt bästa för att både naturen och vi människor ska bli nöjda. För, att vara en bra kock handlar inte bara om att leverera en smakupplevelse i munnen utan att tänka på va det är för produkter som hamnar i grytan.