Korv med brod

Mat & recept

Ät gott i Göteborg

Att äta gott i Göteborg är inte särskilt svårt. Här finns det massor med trendiga restauranger som serverar god mat tillagade med lokala råvaror. Atelier, SK Mat & Människor och The Barn är några restauranger som serverar den bästa maten i Göteborg.

Göteborg är Sveriges näst största stad, men många skulle nog påstå att det är landets kulinariska huvudstad. Här finns mängder av coola och trendiga restauranger som serverar internationella rätter med närproducerade svenska råvaror. Här finns det fullt av hippa restauranger som serverar brunch, lunch och middag. Det går även att avnjuta en fantastisk måltid hos ett av stadens hotell om du känner att du vill få en känsla av att vara utomlands. I Göteborg är det inte svårt att äta gott, problemet är snarare att välja var du ska äta. Här får du de bästa restaurangtipsen.

Atelier, Hotell Pigalle

Få hotell i Göteborg är så omskrivna som Hotell Pigalle. Deras design och koncept förflyttar gästerna till Paris. Även om du inte bor på hotellet har du möjlighet att äta i deras restaurang och således uppleva den franska och romantiska atmosfären. De internationella rätterna, framför allt de italienska och franska, är tillagade med lokala råvaror. Menyn varierar efter säsong och därför är det spännande att komma tillbaka hit. Ett stort plus för den långa dryckeslistan som består av många goda viner till bra priser. Denna restaurang är perfekt för en dejt.

SK Mat & Människor

SK Mat och Människor är en restaurang utöver det vanliga. Det som gör denna plats så unik är att köket är mitt i matsalen och det har inga väggar. Med andra ord kan gästerna se direkt när maten tillagas. Menyn utförs av 12 olika rätter samt tre avsmakningsmenyer som anpassas efter säsong. Samtliga rätter tillverkas av lokala råvaror. SK Mat och Människor har en stjärna i Guide Michelin.

The Barn

The Barn översätts till lada på svenska. Restaurangen ger med sin gedigna träinredning och murade väggar en känsla av att sitta i en mysig lada. Maten är inspirerad av amerikansk matkultur, men tillverkad av svenska råvaror. Här äter du bland annat goda hamburgare och milkshakes. Köttet i hamburgarna kommer från närliggande gårdar. Menyn är lika enkel som smart. Hit kommer du med kompisgänget eller familjen för en härlig lunch eller middag.